توضیحات دوره
هوش مصنوعی، هوش صناعی یا هوش ماشینی Artificial Intelligence) ) به هوشی که یک ماشین در شرایط مختلف از خود نشان میدهد، گفته میشود. به عبارت دیگر هوش مصنوعی به سیستمهایی گفته میشود که میتوانند واکنشهایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله درک شرایط پیچیده، شبیهسازی فرایندهای تفکری و شیوههای استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آنها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسایل را داشته باشند.بیشتر نوشتهها و مقالههای مربوط به هوش مصنوعی،آن را به عنوان (دانش شناخت و طراحی عاملهای هوشمند) تعریف کردهاند.
هوش مصنوعی که به طور مخفف آن را AI نیز مینامند، در واقع تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر دارد. البته این قابلیت تفکر با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی میشناسیم تا حد زیادی تفاوت دارد، اما در حقیقت سعی دارد تا از آن تقلید کند. امروزه شاید هوش مصنوعی به آن شکلی که تصور میکنیم وجود نداشته باشد اما باز هم بسیاری از کارهایی که روزانه انجام میدهیم، مانند جستجوی اینترنت یا گشت و گذار در صفحات شبکههای اجتماعی و غیره، همه متاثر از هوش مصنوعی است و در حقیقت در این مواقع داریم از آن استفاده میکنیم. انقدر این استفاده نا ملموس است و به آن عادت کرده ایم که در آن لحظه حس نمیکنیم که داریم از هوش مصنوعی استفاده میکنیم.
علی رغم کاربرد نا محسوس از این علم طی سالیان گذشته امروزه امکان رشد و پیشرفت آن در ابعاد مختلف کسب و کار، علوم پزشکی، علوم و شعب مختلف رشته های مهندسی ، روانشناسی ، علوم نجوم و خلاصه در همه ابعاد موجود در جهان ، همگان مخاطراتی را نیز از کاربرد این علم مطرح می سازند که بسیاری از آنان ترسناک است.
در این کارگاه به هردوبعد هوش مصنوعی پرداخته خواهد شد.