تجارت قهوه، یکی از بزرگترین و پر رونقترین تجارتهای بینالمللی است. قهوه، یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان است و تجارت قهوه سالانه میلیاردها دلار گردش مالی دارد.
بوت کمپ جامع تجارت قهوه که با حضور جمعی از اساتید خبره در این حوزه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می شود؛ یک دوره آموزشی جامع و کاربردی با رویکرد آموزش صفر تا صد واردات قهوه است. این دوره آموزشی به فعالان و علاقمندان ورود به این حوزه کمک می کند تا ضمن یادگیری کاربردی این تجارت پررونق، بتوانند از تجارب اساتید خبره این حوزه بهره مند شوند.
سرفصل این دوره و اساتید آن عبارتند از:
- آشنایی با قهوه ( تاریخچه کامل و زنجیره ارزش قهوه از کشاورز تا مصرفکننده) با تدریس آقای حسام ربیعی(رئیس هیات مدیره انجمن قهوه ایران)
- تجارت خارجی قهوه (ثبت سفارش- تبادلات مالی- اظهار گمرک) با تدریس استاد پویا بهزادنیا (کارشناس رسمی دادگستری، مدرس دانشگاه و دوره های تخصصی اتاق بازرگانی)
- تولید و صادرات قهوه برزیل با تدریس استاد محسن شهبازی(مسئول میز برزیل وزارت امور خارجه )
- تولید و صادرات قهوه ویتنام با تدریس استاد محسن رضایی پور(رایزن بازرگانی ایران در ویتنام)
- تولید و صادرات قهوه امارات با تدریس استاد فرشید فرزانگان (رییس سابق اتاق مشترک ایران و امارات)
این بوت کمپ به مدت ۲۴ ساعت و در ۳ روز متوالی به تاریخ های ۲۶، ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ الی ۱۷ در مرکز آموزش بازرگانی برگزار می شود.
جهت ثبت نام و مشاهده سرفصل دوره اینجا کلیک کنید.
در ادامه آنچه می خوانید جهت آشنایی بیشتر با تجارت قهوه در دنیا و ایران است.
میزان واردات دانه قهوه سبز در سال ۱۳۹۸ معادل ۸ هزار تن بوده، اما این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۳۳ هزار تن رسیده است. این آمار نشان از افزایش مصرف داخلی و تعداد شرکتهای فعال در صنعت قهوه دارد که باعث شده است، میزان واردات مواد اولیه رشد کند.
اکنون ایران به یکی از تولیدکنندگان محصولات قهوه تبدیل شده است و میزان واردات مواد اولیه مثل دانه سبز نیز با روند افزایشی روبه رو شده است.
با وجود اینکه ایران پرورشدهنده قهوه نیست اما فعالان اقتصادی ایران موفق شدهاند تا با فرآوری قهوه وارداتی، محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر به نقاط مختلف جهان صادر کنند.
اگر نگاهی به آمار گمرک ایران در سال ۱۴۰۱ بیندازیم، خواهیم دید که ارزش واردات قهوه به ایران در سال گذشته به ۱۰۴ میلیون و ۷۹۱ هزار دلار میرسد.
بیشترین میزان واردات قهوه ما از کشور امارات و به ارزش ۴۲.۸ میلیون دلار بوده است. پس از امارات، ایران بیشترین قهوه را از ویتنام و به ارزش ۲۴.۵ میلیون دلار وارد کرده است. در رتبه سوم تا پنجم از بزرگترین واردکنندگان قهوه به ایران نیز نام هند با ۱۴.۹ میلیون دلار، اندونزی با ۶.۴ میلیون دلار و ترکیه با ۵.۹ میلیون دلار دیده میشوند.
ارزش کل صادرات قهوه از ایران نیز در این سال ۴ میلیون و ۳۷۶ هزار دلار بوده است. بیشترین صادرات قهوه ما به ترکیه به ارزش یک میلیون و ۹۹ هزار دلار است. پس از آن نیز روسیه با ۹۷۵ هزار دلار، لهستان با ۹۰۵ هزار دلار، یونان با ۵۳۱ هزار دلار و سوریه با ۲۸۹ هزار دلار بیشترین واردات قهوه را از ایران داشتهاند. البته این واردات و صادرات شامل قوه و انواع مشتقات آن میشود.